Étkezési tévhitek: lerántjuk a leplet

Szponzorált tartalom

Étkezési tévhitek

A tojás tényleg növeli a koleszterinszintet? A zsíros ételek tiltólistásak az egészséges étrendben? Az étkezési tévhiteknek se szeri, se száma, most 5 nagyon gyakorit szedtünk össze. Étetmód magazin

 

Gyakran halljuk, hogy ne együnk zsírt, kezdjük a napot energiát adó gabonapehellyel, és az egészséges életmód részeként  inkább a light dolgokat részesítsük előnyben. De valóban érdemes bedőlnünk ezeknek az étkezési tévhiteknek?

A tojás árt a szívnek

Sokunk tudatában a tojásfogyasztás úgy él, mint egy koleszterin invázió a szívünk számára, azonban ez távolról sem igaz. Tanulmányok kimutatták, hogy a tojásban található koleszterin nem káros koleszterin, így mértékkel bátran fogyaszthatjuk. A telített zsírok, és a cukorral teli ételek fogyasztása viszont annál nagyobb veszélyt jelentenek szervezetünk számára.

A zsíros ételektől elhízunk

Zsír és zsír között is van különbség: a telített zsírok hamar elhízáshoz vezetnek, azonban a telítetlen zsírra szüksége van a szervezetünknek. A telített zsírokban gazdag sült krumpli, a chips, a hamburger és egyéb mesterséges adalékanyagokkal telepumpált élelmiszerek ártanak bélrendszerünknek, azonban a dió, a mogyoró, vagy az avokádó, olyan telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek elősegítik szervezetünk megfelelő működését. Ha ezek mellé még zöld színű zöldségeket és gyümölcsöket is eszünk, csökkenthetjük a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának esélyét, valamint a lúgosítás folyamatát is elősegíthetjük

A light ételek nem hizlalnak

A legtöbb esetben, amikor egy étel készítése során kivonunk valamilyen összetevőt, például a zsírt, azt rendszerint helyettesíteni szükséges. Ez történik a light ételek esetében is: ugyan lehet, hogy zsírt alig tartalmaznak, azonban érdemes megnézni a csomagolást, és ellenőrizni a cukortartalmat, mivel számos esetben meglepően sok cukrot tartalmaznak a light megjelölésű termékek, amelyekkel adott esetben többet árthatunk magunknak, mint egy kanál zsírral!

A müzli és a kukoricapehely egészséges

Még mindig sokunk tudatában él úgy a müzli és a kukoricapehely, mint egészséges és tartalmas reggelik, azonban ez tévhit: a legtöbb előre összeállított müzli és reggeliző pehely rengeteg cukrot, ízfokozót, aromát és színezéket tartalmaz, így már kora reggel hatalmas dózisú méreganyaggal terheljük a szervezetünket, ami aztán az egész napunkra kihatással lehet. Készítsük el magunk a müzlinket natúr összetevőkből, friss gyümölcsökből, növényi tejjel és édesítsük lúgosító hatású repce mézzel! Tehetünk bele kendermagot, chia magot,

A lúgosítás felesleges divathóbort

Szervezetünk egy kiválóan hangolt, bonyolult szerkezet. Képes az öngyógyításra, így a lúgosításra és a méregtelenítésre is, azonban a stressz és az egészségtelen táplálkozás könnyen felboríthatja a sav-bázis egyensúlyt, ilyenkor lúgosítás szükséges. Az elsavasodott szervezet emésztési problémák, reflux, ízületi bántalmak, fakó bőr és fejfájás formájában jelezhet. Lényeges tudnunk, hogy minél több zöld színű zöldséget, gyümölcsöt eszünk, annál jobban támogatjuk a szervezetünk optimális sav-bázis egyensúlyának fenntartását, továbbá, ha időközönként elvégzünk egy lúgosító-, méregtelenítő programot, számos betegséget megelőzhetünk.

 

A honlap további használatához a cookie-k használatát el kell fogadni. További információ

A cookie-k beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a cookie-k használatát.

Bezárás